MIJLPALEN: Samenvoegen en dan naar Manitou Springs verhuizen

Toen ik nog in Pritchett, Colorado, voorganger was, had ik het verlangen weer radio-uitzendingen te gaan verzorgen. Ik wist alleen niet hoe en wanneer. De zwager van Don Krow, die in Colorado Springs woont, belde me op een keer op en zei: ”Ik heb er over gebeden en God zei me, dat ik moest zorgen dat je op de radio zou komen en dat ik de eerste rekening moet betalen. Wil jij daar ook over bidden?” Ik zei: “Man, daar heb ik al over gebeden. Ik doe het!”

Dit was in Colorado Springs — wat een veel grotere stad is danChildress — dus ging mijn programma op de radio. Toevallig werd mijn programma tussen het programma van Kenneth Copeland en Jimmy Swaggart geplaatst, die de twee meest populaire radio predikers waren in die tijd. Mijn programma betaalde zichzelf vanaf de eerste week en mensen begonnen ons te ondersteunen en producten van ons af te nemen.

In diezelfde tijd hadden we het gevoel dat we Andrew Wommack Ministries daarbij moesten betrekken. Dat deden we in Juli 1978. 2018 markeert ons veertigste jaar van samengaan, tegelijk met de viering van het vijftigste jaar van mijn bovennatuurlijke ontmoeting met de Heer. Dank u, Jezus!

Korte tijd later verlieten wij de kerk in Pritchett en verhuisden naar Lamar, Colorado. Rond die tijd had ik zes Bijbelstudies per week, in drie verschillende staten! Het was veel reizen, maar ik vond het heerlijk. Ik had meer vrijheid dan dat ik had als voorganger. We namen toen ook ons eerste personeel aan, voor het kantoor, het beantwoorden van de post en het dupliceren en versturen van cassettebandjes.

Uiteindelijk kreeg ik het gevoel, dat de Heer wilde dat we zouden verhuizen. Nadat ik er een tijdlang voor had gebeden, sprak Hij tot mij en zei, dat ik waar ik maar wilde kon gaan wonen, omdat Hij wilde dat ik meer zou gaan reizen en een media bediening zou gaan ontwikkelen. Jamie en ik vonden Colorado allebei fijn, dus kozen we Manitou Springs uit. Ik bleef bidden en de Heer vertelde mij dat ik op 1 januari 1980 zou verhuizen.

Een man had mij op de radio gehoord; God had zijn leven echt aangeraakt. Hij zei, dat hij mij zijn gebouw wilde geven, dat voorheen een klein hotel was. En toevallig was dat in Manitou Springs!! Ik vroeg hem wanneer het beschikbaar kwam en hij zei: “Na 31 december 1979.” Ons eerste gebouw in Manitou Springs werd ons dus op bovennatuurlijke wijze gegeven! Ik denk, dat het ongeveer 325m² was, inclusief de kelder, waar een grote kolenbrander stond.

Voor de volgende 20 jaar reisde ik door het hele land en had samenkomsten in vergaderzalen en hotels en sprak ik op 120 radio stations. Onze hele bediening draaide om radio uitzendingen, reizen en het maken van cassettebandjes.

Op het laatst gebruikten we iedere cm² van het gebouw in Manitou Springs. Van beneden tot en met de zolder en iedere hal stond bezaaid met materiaal en voorraad. Je kon nauwelijks de ene voet voor de ander zetten. Maar God had grotere plannen voor ons. In 1992 werd het tijd om weer te verhuizen.

God had veel, veel meer voor ons in petto. In veel opzichten was mijn bediening nog maar net begonnen.

Andrew Wommack Ministries
Charis Bible College

ADRES:
Nikkelstraat 3A
1411 AB Naarden

TELEFOON:
+31(0)35 533 88 75
E-MAIL:
vraag.nl@awmcharis.com

KVK nr. 37137450

Bankgegevens:
GIFTEN
IBAN: NL83RABO0114176485
Bic Nr: RABONL2U
BETALINGEN
IBAN: NL33ABNA0544385306
Bic Nr: ABNANL2A

Verstuur een bericht

8 + 1 =

Facebook reacties