Zo groeide Charis de afgelopen jaren

In 2000 deed onze televisie-uitzending het goed, waren we gestart met onze telefoon bediening en bereikten we tien keer zoveel mensen dan ooit tevoren. Onze Bijbelschool was tot de nok gevuld. Tegen het einde van 2001 hadden we niet eens genoeg toiletten voor iedereen!

We lieten de vrouwen beide toiletten binnen gebruiken en hadden voor de mannen ‘porta potties’ gehuurd. De school was heel belangrijk voor ons en we wisten, dat we niet meer konden groeien als we in Robinson bleven. Dus begonnen we te kijken naar een nieuw gebouw. Dit keer hadden we meer nodig dan een kantoor en een productie plek. We hadden een gebouw nodig, die een groeiend aantal studenten, een callcenter en een televisiestudio kon huisvesten.

Ik begon met de Heer daarover te spreken en op 31 januari 2002 sprak Hij door psalm 78:41 tot mij:

“Want telkens stelden zij God op de proef en beperkten zij de Heilige van Israel”.

Hij liet mij zien dat ik met mijn kleine denken Hem belemmerde. Ik denk, dat dit de tweede meest belangrijke ontmoeting was, die ik met de Heer gehad heb. Ik heb mij bekeerd en begon vrijmoedig de visie te verkondigen, die God mij gegeven had.

In December 2002 kochten we het gebouw in Elkton Drive met ruim 10.000m² De Heer droeg mij op om het gebouw zonder schulden op te knappen. Met ons toenmalige inkomen zou het 120 jaar in beslag nemen om de $3.2 miljoen bij elkaar te krijgen, die nodig waren voor de renovatie. Maar 14 maanden later verhuisden we naar Elkton, zonder schulden.

Toen ik deze stap in geloof nam, deed het bij mij iets van binnen. Het rekte mijn geloof uit en veranderde de manier waarop ik keek naar hoe God mij wilde gebruiken.

In 2009, waren we uit de gebouwen van Elkton gegroeid en begonnen we te bedenken wat we het beste konden doen. God daagde mij weer uit en zei: “Je denkt te klein. Het wordt tijd dat je groter gaat denken.”

Ik kwam samen met vijf van mijn managers en vertelde hen wat er aan de hand was. We begonnen rond te kijken in Colorado Springs, omdat onze bediening daar al was. Dat was gewoon logisch. Maar alles op de markt was of te klein of te duur. We dachten er aan om buiten de stad te gaan bouwen, maar dat was ook niet zo voordelig.

Toen herinnerde mijn projectmanager mij aan het stuk land met 635.000m² dat hij in Woodland Park, Colorado had gevonden. Wij hadden er al eerder naar gekeken, maar de prijs was hoger dan ik wilde betalen. Hij zei: “ze zijn net gedaald met hun vraagprijs van $ 10.4 miljoen naar $ 4 miljoen. Wekt dat je interesse?”

We zijn er met z’n allen naar toe gegaan om ernaar te kijken en tegen het eind van die dag wisten we, dat dit van God was. In september 2009 tekenden we de papieren en in januari 2014 is Charis Bible College ingetrokken in The Sanctuary.

 

Eerbetoon aan een gedenkwaardig moment

Waar God leidt, voorziet Hij. Op 3 november 2018 vieren we dat door The Auditorium aan God en Zijn Koninkrijk doeleinden op te dragen. We hebben met eigen ogen gezien, hoe de Heer voorziet. Dit wordt een gezegende tijd van dankzegging aan de Heer voor alles wat Hij gedaan heeft. Het zal het startschot zijn voor een nieuwe generatie van genade.

Andrew Wommack Ministries
Charis Bible College

ADRES:
Nikkelstraat 3A
1411 AB Naarden

TELEFOON:
+31(0)35 533 88 75
E-MAIL:
vraag.nl@awmcharis.com

KVK nr. 37137450

Bankgegevens:
GIFTEN
IBAN: NL83RABO0114176485
Bic Nr: RABONL2U
BETALINGEN
IBAN: NL33ABNA0544385306
Bic Nr: ABNANL2A

Verstuur een bericht

7 + 3 =

Facebook reacties